Ponny
24 maj 2014 11:58

Nyckelryttarna bäst i öst

Nu är ponnyernas elitserie i hoppning klar i zon Ŗst och zon Central. Nyckelryttarna vann den tredje omgången i zon Ŗst på lördagen. Hos Karlslunds Ryttarsällskaps vann Vallentuna Ridklubb andra omgången av zon Central medan Djursholms Ridklubb vann zonens tredje omgång på söndagen.

Det behövdes ingen omhoppning för att kora vinnaren i zon Öst på Kinda Ridklubb. Nyckelryttarna var enda laget av de tio startande som klarade grundomgången i medelsvår B-klassen utan fel. Närmast efter kom hemmaklubben Kinda Ridklubb med fyra fel. 

I segerlaget red Jennifer Damberg, Isabella Lindell, Emelie Myrén och Lisa Westrin.

Zon Öst i ponnyernas elitserie är nu klar och det blir Nyckelryttarna och Kinda Ridklubb som går till lag-SM på Strömsholm om två veckor. 

På Karlslunds Ryttarsällskaps tävlingar vann Vallentuna Ridklubb andra omgången av seriens zon Central efter en omhoppning mot Djursholms Ridklubb på lördagen. Både Vallentuna och Djursholm var felfria i grundomgången. I omhoppningen fick Vallentuna 4 fel och Djursholm 16 fel. 

I Vallentunas vinnande lag red Paula Unghanse, Alva Hansson, Annie Unghanse och Andrea Sjöqvist.

Zon Central hade sin tredje och sista omgång på söndagen. Denna gång var det Djursholms Ridklubbs tur att vinna efter en omhoppning mot Vallentuna och Årsta-Runsten. Både Djursholm och Årsta-Runsten var felfria i omhoppningen men Djursholm hade en knapp sekund tillgodo. I det vinnande laget red Cora Him, Jennifer Palm, Nora Jernberg och Linn Sjöberg. 

Resultat Kinda

Resultat Karlslund lördag

Resultat Karlslund söndag

Läs om SM-finalen här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden