Hoppning
1 november 2017 09:03

Nytt landslag för tidigare svensktränaren Henk Nooren

Nytt uppdragHenk Nooren var förr en viktig kugge i det svenska hopplandslaget. Nu är det klart att han blir ny "entrenador nacional" för det spanska landslaget.

Nytt landslag för tidigare svensktränaren Henk Nooren
Henk Nooren på VM 2014 i den svenska tröjan. Nu blir det de spanska färgerna för holländaren. Foto: Roland Thunholm

Sedan Henk Nooren senast slutade som svensk landslagstränare 2015 efter framgångsrika perioder vid sidan av tidigare förbundskapten Sylve Söderstrand har han bland annat coachat italienska ryttare. Nu ska ett nytt landslag tränas och coachas av den meriterade holländaren, som genom sin tränarroll har en rad medaljer i EM, VM och OS.

Det är det spanska landslaget, lett av Eric Van der Vleuten som just har meddelat sin avgång, som får Nooren i täten. Henk Nooren tränar de yngre spanska landslagen sedan tre år tillbaka och kommer att fortsätta med det. Inom kort kommer även en assisterande tränare att anställas för att arbeta vid sidan av Nooren, skriver Spanska ridsportförbundet.

De berättar vidare att Henk Nooren har haft en första träff med de främsta seniorryttarna där de gick igenom nästa år med huvudmål som Nations Cup-final och VM med sikte på att kvala till OS.

171101lundbäcknoorenrtjpg
Helena Lundbäck gratuleras av sin tränare Henk Nooren till finalplatsen i VM 2002. Nooren tränade svenskarna vid tiden för bland annat VM-silvret 2002 och EM-bronset 2013. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-