Nyheter
9 november 2019 06:30

Nytt råd ska lyfta hästvälfärden

Svenska RidsportförbundetFrån och med nästa år får Svenska Ridsportförbundet ett Hästvälfärdsråd. Detta ska främja hästarnas välfärd och ledas av Eva Myrgren och Peter Ljungcrantz. Ledamöter kan nomineras några veckor framåt.

Nytt råd ska lyfta hästvälfärden
Det nya rådet ska arbeta med etiska frågor med koppling till hästvälfärd och djurskydd. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Ann-Sofie Hjärn

Det är Djurskyddsutskottet och Hästhållnings- och anläggningsrådet hos Svenska Ridsportförbundet, SvRF, som slås samman till ett råd, Hästvälfärdsrådet.

Detta berättar SvRF på sin webbplats.

Rådet ska fortsätta det arbete det tidigare utskottet och rådet har påbörjat och svarar direkt till förbundsstyrelsen.

Två år

Hästvälfärdsrådets mandatperiod börjar den 1 januari 2020 och slutar den 31 december 2021 och nominering av ledamöter kan ske fram till 22 november 2019.

Det söks ledamöter med följande kompetenser:

  • Veterinär med speciellt intresse och utbildning inom häst.
  • Ryttare/kusk, ridlärare, tränare, uppfödare med mångårig erfarenhet.

Hästvälfärdsrådet leds av Eva Myrgren, ordförande, och Peter Ljungcrantz, vice ordförande, och ska vara rådgivande till förbundsstyrelsen, sektionerna, utskott och andra grupper inom Svenska Ridsportförbundet. Rådet blir också remissinstans inom SvRF.

Etiska frågor

Rådet ska arbeta med etiska frågor med koppling till hästvälfärd och djurskydd samt att initiera informationsinsatser och verka för kunskapsutveckling inom hästvälfärd samt arbeta för kontinuerligt kvalitetssäkrad hästhållning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden