Sverige
20 mars 2019 10:56

Nytt ridskolestall het politisk fråga

LångbänkFrågan om ett stall på en ridskola i Mälardalen kommer nu att avgöras på högsta nivå, av regeringen. Frågan har dragits i långbänk i tio år.

Nytt ridskolestall het politisk fråga
Hamre Ridklubb har väntat i tio år på besked om nytt stall. (Arkivbild) Foto: Fredrik Jonsving

Det är moderata politiker i Västerås som i en debattartikel i Vestmanlands Läns Tidning tar upp situationen för Hamre Ridklubb, som för tio år sedan började planera för en ny anläggning. Men processen har dragit ut på tiden rejält, och 2016 överklagades planerna till regeringen, som ännu inte lämnat besked.
Nu begär de moderata ledamöterna i nämnden för idrott, fritid och förebyggande, besked av den politiska majoriteten i Västerås om vad som ska hända. De skriver också att åtgärder måste sättas in nu.

”Vi har blivit uppmärksammade på att det behövs ännu större investeringar och akutare åtgärder i väntan på nytt ridstall. Nu håller delar av anläggningen bokstavligen på att falla ihop och hästar riskerar att skadas.
Med Jordbruksverkets nya föreskrifter är nytt häststängsel ett lagkrav och funktionell paddock viktigt för att kunna driva verksamhet” skriver politikerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden