Dressyr
6 oktober 2019 13:47

Nytt toppresultat för Louise Etzner Jakobsson

ParadressyrTillsammans med Zernard är Louise Etzner Jakobsson inne i ett riktigt vinnarstim. I dagens trestjärniga parakür i Norge tog hon åter en storseger - denna gång på 78 procent.

Nytt toppresultat för Louise Etzner Jakobsson
Louise Etzner Jakobsson dominerade i grad 4 vid tävlingarna i Norge (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Vid Indoor Epona i norska Kristiansand har Louise Etzner Jakobsson haft ett riktigt toppenmeeting. I torsdags vann hon och Zernard (SWB val f-03 e New Balance-Lester, uppf Ann-Christine Larsson & Bengt Ohlsson) sin klass med över 74 procent. Under lördagen slog de till med personbästa när de red ihop 76,423 procent, och nu under söndagen blev det åter igen ett toppresultat.

I CPEDI3* Freestyle IV grad 4 vann ekipaget på 78 procent blankt och placerades som klara vinnare i klassen av alla tre domare. Segermarginalen till tvåan blev närapå 7,5 procentenheter.

Efter torsdagens seger berättade Louise för Ridsport att hon tror att en nyligen gjord klippning av Zernard har påverkat hans form.
– Han brukar bli påverkad vid pälssättnining, både vår och höst, sade Louise, och tillade att Zernard nu inte kändes så trött som han gjorde vid EM för några månader sedan.

Anita Johnsson red ihop 72,723 procent i küren i grad 1 på Dear Friend och kom på andra plats av två ryttare. Felicia Grimmenhag kom tvåa i sin kür med 68,778 procent på Tarot E.

Start- och resultatlistor
Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden