Dressyr
4 oktober 2019 21:05

Svenska pararyttare gjorde fina resultat i Norge

FramgångsrikaDet svenska laget kom tvåa, och en av våra svenska ryttare red hem 74,667 procent. Allt i paradressyrtävlingen i Kristiansand.

Svenska pararyttare gjorde fina resultat i Norge
Det går bra nu – Louise Etzner Jakobsson red hem 74,667 procent i Norge. Bilden är från EM, där hon tog två medaljer. Foto: Roland Thunholm

Louise Etzner Jakobsson tog hem segern i paradressyren som gick i Kristiansand i dag, fredag. Louise Etzner Jakobsson tävlar i grad fyra med Zernard (SWB valack f -03 e New Balance x Lester, uppf. Ann-Christine Larsson & Bengt Ohlsson). Resultatet för ekipaget blev 74,667 procent.

Klippning är tricket

– Det känns jättebra, han var väldigt fin idag. Zernard var mycket fräschare och piggare än på EM, då upplevde jag honom som trött men nu var han nästan som hemma, säger Louise Etzner Jakobsson.
Hon tror att en del av orsaken är en klippning som gjordes nyligen.
– Han brukar bli påverkad vid pälssättnining, både vår och höst.
Vad är bäst med Zernard?
– Det är mycket som är bäst med honom. En sak är att han är så otroligt trygg i sig själv. Han och jag ser aldrig nåt runt om banorna, vi är helt fokuserade på vad vi gör. När jag rider har jag egentligen ingen aning om hur det ser ut utanför banan – och inte han heller, säger Louise Etzner Jakobsson.
Och det var nog tur under dagens tävlingar, som bjöd på både färger och ljus som hästarna reagerade på.
– En grad femma blev utblåst efter att hennes häst stannat och backat många gånger, och då hade domarna ändå varit snälla.

Lagtävling avgörs i morgon

För Felicia Grimmenhag blev det också seger med 66, 765 i klassen för grad tre. Hästen hon red heter Tarot E (SWB valack f-03 e Rubinrot 1033 x Allegretto, uppf. Kicki Månsson).
Anita Johnsson och Dear Friend (HANN valack f -08 e Don Henrico x Wolkenstein II) red hem en andra plats i grad ett med 69,464 procent.
I morgon är det en tävlilng igen, och sedan är lagtävlingen avgjord.
– Vi hoppas att mariginalerna ska vara på vår sida, säger Louise Etzner Jakobsson.
För just nu skiljer inte många poäng mellan det norska lagets sammanlagda procent, 210.922, och det svenska lagets 210.896.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden