Hoppning
26 mars 2021 06:25

Nytt upplägg för elitallsvenskan

ÄndringCoronapandemin gjorde att förra årets elitallsvenska fick ett helt annat upplägg än ett vanligt år. Årets version var planerad att dra igång efter påsk, men nu är det istället tävlingsstoppet efter EHV-utbrottet som gör att Ridsportförbundet fått ställa in en omgång.

Nytt upplägg för elitallsvenskan
Det blev till slut en final på elitallsvenskan 2020, även om den fick ridas på "fel" år - segern gick till Jump Club. Foto: Roland Thunholm

Tävlingsstoppet, som infördes på grund av EHV-utbrottet, gäller fram till den 12 april vilket gör att omgång 1 – som skulle ridits vecka 14 – ställs in i samtliga zoner. Beslutet togs av Ridsportförbundets hoppkommitté, som fått anpassa reglerna för årets elitserie i hoppning.

Grundserien kommer istället att bestå av endast omgång 2 och 3, som är planerade till vecka 17 eller 18 i de fem zonerna. Semifinalen planeras fortfarande till Strömsholm den 3-6 juni och final ska ridas under Falsterbo Horse Show den 11 juli.

Regler och tävlingsplatser för elitallsvenskan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden