Sportnytt
4 december 2023 09:18

Oförändrad topp på världsrankningen

RankningNär årets sista månad nu är inledd ser både dressyren och fälttävlans världsrankning i stort sett ut som den gjort de senaste månaderna - dock med ett par kliv, både upp och ner, för svenska och internationella ryttare.

Oförändrad topp på världsrankningen
Jessica von Bredow-Werndl, som vann allt i Friends med TSF Dalera BB, är fortsatt världsetta. Foto: Kim C Lundin

I dressyren sitter Jessica von Bredow-Werndl fortsatt säkert på tronen. Närmast bakom sig har hon världsmästaren Charlotte Fry och danska Nanna Skodborg Merrald, före Charlotte Dujardin och Isabell Werth.

Patrik Kittel, sexa förra månaden, har fått ta ett steg tillbaka till nummer sju men är fortfarande högst rankad bland de svenska ryttarna. Therese Nilshagen har istället klivit ett steg uppåt och är ny världsnia.

Hela dressyrrankningen

I fälttävlan står det mesta still under den här tiden på året, där är britten Oliver Townend kvar i toppen för sin landsmaninna Rosalind Canter och amerikanen Boyd Martin.

Fram till sjundeplatsen är ställningen oförändrad, men på plats åtta hittar vi Maxime Livio – fransmannen som på söndagskvällen återigen vann inomhusfälttävlan i Friends Arena.

Förra månaden var han nummer 17, men efter att ha tagit storslam i den fyrstjärniga klassen i Montelibretti – med seger och ytterligare två topp 10-placeringar – i början av november fick han med sig en hel hög nya poäng.

För svensk del är Sara Algotsson Ostholt fortsatt bästa svensk på plats 88, före Frida Andersen som nummer 95.

Hela fälttävlansrankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden