Avelsnyheter
29 januari 2021 15:11

Jovians halvsyskon efter Revolution toppade embryoauktion

AuktionHolländska Global Dressage Auction rivstartade i veckan med nio toppembryon. Högst bud betingade ett embryo med dubbla UVM-segrare i blodet.

Jovians halvsyskon efter Revolution toppade embryoauktion
Både Jovian (på bilden) och Revolution har ridits till seger i UVM av Andreas Helgstrand. Foto: Dirk Caremans

Ett embryo efter UVM-segraren Revolution och med samma mor som en annan UVM-segrare, Jovian, toppade bland buden när den första upplagan av onlineauktionen Global Dressage Auction gick av stapeln i veckan.

Nio intressanta embryon fanns med på listan och dessa såldes till Nederländerna, Tyskland, Danmark och Storbritannien. Högst bud betingade alltså embryot med härstamningen Revolution-Tango, vilket såldes till Tyskland för motsvarande cirka 274 000 kronor. Det rapporterar Eurodressage.

Cirka 162 000 kronor slutade budgivningen på för ett embryo e So Perfect och u Frau Pigge (Fidertanz-De Vito). Det ofödda fölets mor är helsyster till hingsten Foundation och köptes av Helgstrand Dressage.

Ett embryo efter Toto Jr-Bordeaux-Jazz såldes för cirka 142 000 kronor. Mormodern är Toulouse, helsyster med Parzival. Ytterligare ett embryo efter Escolar-Jazz, från samma stolinje som Don Schufro, gick för cirka 132 000 kronor.

Cirka 117 000 kronor fick köparen betala för ett embryo efter Total US-Ferro-Cadmus xx, och ett embryo efter D’Avie-Sandro Hit landade på cirka 106 000 kronor.

Genomsnittspriset för ett embryo var cirka 139 000 kronor. Sju embryon såldes och två kom inte upp i reservationspriset.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden