Dressyr
16 april 2020 13:53

Oklart med unghäst-VM i augusti

CoronasmittanPå onsdagskvällen beslutade Tyskland att förlänga förbudet för större idrottsevenemang till slutet av augusti. Det innebär att det troligtvis blir svårt att genomföra unghäst-VM i dressyr, som skulle ha ridits i Verden 5-9 augusti.

Oklart med unghäst-VM i augusti
Bo Jenå och Jan-Ove Olsson är ansvariga för den svenska uttagningen till UVM i dressyr. Foto: Lina Nydahl

Bo Jenå, förbundskapten i dressyr och även ansvarig för den svenska uttagningen till unghäst-VM, säger att han inte har fått någon information om att mästerskapet har ställts in eller flyttats.
– Arrangören har tidigare pratat om de eventuellt kan tänka sig att köra till hösten. Det är dock inget jag vet säkert, men det har pratats om det, kommenterar han.

En talesperson från arrangören säger till holländska sajten horses.nl att ”vi har en plan, men den måste fortfarande godkännas av FEI. Så snart vi har grönt ljus från FEI kommer vi att kommunicera detta.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden