Dressyr, Ponny
10 maj 15:20

Okvalificerade ponnyekipage startade trestjärnigt – får ny chans

PonnydressyrEtt antal ponnyekipage har startat okvalificerade i trestjärnig ponnydressyr. På grund av otydliga regler väljer dock Svenska Ridsportförbundet att göra ett undantag.

Okvalificerade ponnyekipage startade trestjärnigt – får ny chans
Lättnaderna i kvalregler gällde endast 2021, men det har inte varit tydligt. Arkivbild: Roland Thunholm

Svenska Ridsportförbundet har fått veta att ett antal ponnyekipage har startat okvalificerade i trestjärnig ponnydressyr. Bedömningen är dock att det är en konsekvens av de tillfälliga lättnaderna gällande kvalreglerna under 2021. Med hänsyn till att det inte tydligt framgått att lättnaderna endast gällde under 2021, samt att de berörda är barn, har förbundets tävlingssektionen beslutat att göra ett undantag.

Undantaget lyder:
”Ekipage i ponnydressyr som under 2021, eller hittills under 2022, uppnått endast ett kvalande resultat i Lätt A P:1, Lätt A P:2, FEI inledande program, FEI:s lagtävlansprogram för ponnyryttare eller FEI:s individuella mästerskapsprogram, har möjlighet att komplettera med ytterligare ett godkänt kvalresultat på 2* tävling under 2022. Därefter får ekipagen starta samma klasser på 3* tävling.”

Skulle ett ekipage inte lyckas ta ett nytt kvalande resultat under 2022, stryks resultaten i de trestjärniga klasserna under 2022.

Det meddelar Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida – läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden