Sport
13 augusti 2016 10:00

Olyckor dämpade tysk guldglädje

En groom skadades under medaljceremonin, men uppges vara okej. Värre är det med en tränare från den tyska OS-truppen som skadades i en bilolycka. ”Det är verkligen sorgligt och det är därför vi inte firar guldet så mycket” säger guldlagets Isabell Werth.

Olyckor dämpade tysk guldglädje
Cosmo 59 kunde inte hålla sig på mattan under ceremonin.

Britten Robbie Sanderson groomar för det tyska dressyrlaget och ledde tyska guldryttaren Sönke Rothenergers Cosmo 59 under medaljceremonin när olyckan inträffade. Hästen for upp med frambenen, träffade den fyrfaldiga OS-groomen Sanderson i huvudet så att det började blöda och knockade honom till marken. Som Ridsport tidigare har rapporterat är han dock okej efter omständigheterna.
– Tack gode gud att det såg värre ut än vad det var, säger Rothenerger själv till Horse&Hound.

I samband med guldet fick det tyska laget även veta att en tränare från landets trupp, Stefan Henze som coachar kanotisterna och själv har tagit OS-silver, kämpar för sitt liv. Det ska ha varit en olycka då han färdades i en taxi som ledde till svåra skallskador och enligt internationell press är tillståndet livshotande.

– Robbie är skadad och vi fick just ett meddelande om att Stefan Henze har varit i en svår bilolycka.Det är verkligen sorgligt och det är därför vi inte firar guldet så mycket, säger guldlagets Isabell Werth till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden