Fälttävlan
15 november 2022 13:12

Olympiska mästare rider indoor eventing på Friends

Två olympiska mästare, världsettan och tidigare världsettan finns i startfältet vid Indoor Eventing under Sweden International Horse Show.
– Det är fantastiskt roligt att presentera så här enormt bra ryttare, säger Staffan Lidbeck, tävlingsledare och bandesigner.

Olympiska mästare rider indoor eventing på Friends
Världsettan Tim Price kommer till Friends. Foto: Massimo Argenziano

Sedan en tid har det varit klart att OS-guldmedaljören Julia Krajewski skulle starta på Friends. Nu är hela uppställningen klar. Julia får sällskap av världsettan Tim Price, tidigare världsettan och olympiska lagmästaren Oliver Townend, samt nyblivna VM-lagsilvermedaljören Boyd Martin vid  Agria Top 10 Indoor Eventing på Friends Arena.

 

– Startfältet ska leva upp till namnet på tävlingen och det känns otroligt bra att vi är i hamn. Nu är förväntan stor, säger Staffan Lidbeck i ett pressmeddelande.

Förutom de redan nämnda startar ytterligare tre världsnamn och utöver det tre svenska VM-ryttare som på världsmästerskapet i september var med och levererade svensk biljett till OS i Paris 2024. Däribland förra årets vinnare från SIHS, Frida Andersén.

– Hon har ju verkligen visat att hon är en seriös utmanare, säger Staffan Lidbeck.

Nytt för i år är att det rids ett kval på torsdag kväll som avgör startordningen i söndagens tävling. Den som vinner kvalet startar sist i avgörandet.

– Förra året var stämningen magisk och det var då tanken till detta föddes. Jag är ganska säker på att ryttarna kommer att tycka att Stockholm och SIHS är fantastiskt, säger Staffan Lidbeck.

Utöver Agria Top 10 Indoor Eventing blir det fälttävlansinslag i mässarenan på SIHS. Där delar Anna Freskgård, tillsammans med Agria fälttävlansakademi, och Sara Algotsson Ostholt med sig av kunskap och inspiration i clinics under söndagen.

Startfält i Agria Top 10 Indoor Eventing 2022:

Boyd Martin, USA
Oliver Townend, GBR
Tim Price, NZL
Julia Krajewski, GER
Anna Siemer, GER
Maxime Livio, FRA
Cathal Daniels, IRL
Frida Andersén, SWE
Aminda Ingulfsson, SWE
Sofia Sjöborg, SWE

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden