Sverige
18 december 2015 11:45

Kanske kan Casello stanna

Stjärnhästen Casello ska säljas på auktion på måndag och risken är stor att hästen försvinner utomlands. Kanske finns det fortfarande en chans att hästen återgår till sitt stall hos Douglas Lindelöw och blir svensk OS-häst.

Kanske kan Casello stanna
Douglas Lindelöw med sin stjärna Casello (arkivbild)

Det finns ett känt bud på 21 miljoner kronor från Jan Tops, som ombud för en ryttare från Qatar, (Tops är som många säkert vet tränare för Qatarryttare och Qatars landslag). Högsta bud är dock 22,5 miljoner och då är frågan om det finns fler spekulanter?

– Det vill jag inte svara på, säger advokat Johan Wiklund som utsetts till likvidator med uppgift att sälja hästen för att likvidera det enkla bolag som Agnetha Lindelöw och Maria Schack Bladh äger till 50 procent vardera.

Det finns också en ny aspekt i ärendet, när Agnetha Lindelöws sambo Claes Persson lämnat en stämningsansökan till Lunds tingsrätt mot familjen Bladh och försäljningen med hänvisning till att han äger 25 procent i hästen. Kan Casello då säljas innan tingsrätten avgjort det ärendet?

– Utan något som helst tvivel, säger likvidatorn.

På sociala medier stormar de flesta mot familjen Bladh som vill avsluta samarbetet med Agnetha Lindelöw och inte hittat annan väg ut än att sälja Casello. Med bara några dagar kvar till auktionen är frågan hur Bladhs hanterar om Agnetha kommer med en postväxel på säg tio miljoner kronor till familjen Bladh mot att de lämnar sin andel i hästen till Agnetha eller till dem som står bakom erbjudna pengar, vilket skulle kunna betyda att Casello stannar hos Douglas.

– Vi har fått erbjudanden tidigare men aldrig sett något skrivet kontrakt. Om vi får en sådan check eller postväxel skulle vi höra med likvidatorn om en sådan lösning är möjlig och i så fall överväga, säger Lars-Inge Bladh till Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden