Sverige
27 oktober 2012 18:33

Organisationsprojektet i fokus

Första dagen av SvRF:s Ridsportforum ägnades åt ridsportens historia, killar i ridsporten, organisationsprojektet, stämmobesluten och information från valberedningen. Störst intresse från deltagarna var det för organisationsprojektet.

Organisationsprojektet i fokus
Nina Anyai, ordförande i Göteborgs och Bohusläns distrikt, framförde synpunkter på organisationsutredningen.

Förmiddagen ägnades åt ridsportens historia och pojkar och ridsport. Eftermiddagen ägnades åt organisationsprojektet där förbundsstyrelsen presenterade de viktigaste punkterna i den remiss som vecka 44 går ut till distrikt och föreningar på remissrunda.

Ett större samarbete och eventuell sammanslagning av distrikt väckte skilda åsikter.
– Vi ser fördelar med centralt anställd personal. Vi ser att det finns stora skillnader i vad man kan erbjuda sina medlemmar i distrikten. I vissa väsentliga frågor är det viktigt att det ser lika ut. Hur man ska göra det här är en annan fråga, sammanfattade Nina Anyai, ordförande i Göteborgs och Bohusläns distrikt sitt bords åsikter på punkten om distriktsindelning.

Andra uttryckte oro; ”vad händer med våra jobb”, sa de. Samtidigt ansåg många att större samarbete och sammanslagningar gynnar medlemmarna och möjligheten att kunna erbjuda ett likvärdigt basutbud i hela landet.

Ridsportforum provade nya grepp då man lät alla deltagare twittra och frågor till talarna på podiet fördes fram via blogginlägg där några frågor valdes ut att besvaras.

Sista punkten på dagen var genomgång av motioner från stämman 2011 och vad som hänt samt information om nästa års stämma. Den hålls den 18 maj vid SLU och värddistrikt är Upplands Ridsportförbund. Sista datum för att lämna motioner är 1 december 2012, alltså om en dryg månad. Dessutom redovisade valberedningen för hur de arbetar inför nästa års stämma.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 117 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-