Sportnytt
24 mars 2020 14:09

Beskedet: OS i Tokyo flyttas fram

OS 2020Idag kom beskedet från IOK, den internationella olympiska kommittén - OS i Tokyo flyttas fram, men ska genomföras senast sommaren 2021. "Ett klokt beslut som SOK ställer sig bakom", säger SOK:s ordförande Mats Årjes.

Beskedet: OS i Tokyo flyttas fram
Det blir inget OS i Tokyo 2020 - spelen flyttas fram till nästa år.

På grund av coronaviruset kommer OS i Tokyo 2020 flyttas fram. IOK, den internationella olympiska kommittén, beslutade idag att de olympiska spelen ska genomföras senast under sommaren 2021.
– Ett klokt beslut som SOK ställer sig bakom. Vi har ett globalt nödläge och att genomföra tävlingar som skulle innebära hälsorisker var inte ett alternativ, säger SOK:s ordförande Mats Årjes i ett pressmeddelande.

SOK skriver att de vet att beslutet är väl underbyggt med hjälp av experter och flera parter. Nu ska SOK fokusera sitt arbete på att förbereda den svenska truppen på bästa möjliga sätt.
– Det är bra att det kommer ett besked redan nu. Det är viktigt så vi kan förbereda våra aktiva, ledare och förbund inför spelen i Tokyo 2021. Vårt viktigaste fokus nu är att finnas tillgängliga för aktiva och ledare för att skapa skräddarsydda planer för var och en. Vi vill visa omsorg om de aktiva, svara på frågor, och för att exempelvis hjälpa till att lösa en del praktiska saker kring deras vardag och träningssituationer, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

OS i Tokyo skulle ha genomförts 24 juli-9 augusti 2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden