Hoppning
27 november 2019 09:53

OS-hästar får nya ryttare

RyttarbyteTokyo 2020 ligger runt hörnet och stjärnryttarna letar efter matchande topphästar som kan ta dem hela vägen. Nu har ytterligare två av världens bästa hopphästar fått nya ägare och Frankrike tappar ytterligare en OS-häst.

OS-hästar får nya ryttare
Luca Marziani och Tokyo de Soleil i Falsterbo. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Nyligen fick Kevin Stauts 11-åriga supersto Urhelia Lutterbach (Helios de la Cour II-Emilion) en ny ryttare i 23-åriga amerikanskan Kerry McCahill och nu förlorar Frankrike ytterligare en stark OS-kandidat.

Det är den 12-åriga valacken Timon d’Aure (Mylord Carthago-Drakkar des Hutins) som har lämnat Alexis Deroubaix för att åka till Jan Tops stall i Nederländerna.

Ekipaget var nia individuellt i Tryon och tog nyligen en andraplats i den femstjärniga Grand Prixen i Lyon. Vem den nya ryttaren blir har dock inte meddelats ännu.

Ytterligare en häst som får ny ryttare är Luca Marzianis magnifika Tokyo du Soleil (Montender-Papillon Rouge) som är såld till Japan. Luca Marziani har ridit hästen i tre år, ekipaget har hoppat ett flertal Nations Cup framgångsrikt och nyligen kom de fyra i den femstjärniga Grand Prixen i Rom.

Det är 21-årige Mike Kawai som ska rida den 12-åriga hingsten med sikte på OS i Tokyo. Mike Kawai var tidigare stationerad hos Jan Tops men bor nu i Storbritannien där han tränar för Peter Charles.

Den unge japanen vann sin första rankingklass i samband med superfinalen i Prag 2018 och startade sin första femstjärniga tävling i januari i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden