Fälttävlan
22 juni 2016 13:40

Össjö satsar på säkerhet

Under midsommarhelgen anordnar Ŗssjö Hästsällskap i ńngelholm internationell fälttävlan för både häst och ponny. För att undvika rotationsolyckor har man monterat säkerhetsbleck på hindren berättar tävlingsledaren Anna-Maria Yxklinten för P4 Kristianstad.

Össjö satsar på säkerhet
Amanda Berglund och ponnyn Eastwoods U Idefix startar i Össjö för att försöka kvala till årets ponny-EM. Lottapictures AB

Internationell fälttävlan är det inte så ofta i Sverige men till helgen är det dags. Då bjuder Össjö Hästsällskap, Ängelholm, in till så väl CIC* och CCI* som en ponnyklass CCI2*P.

Till start kommer bland andra landslagsryttarna Frida Andersen och Anna Nilsson med Pirat (SWB, valack, f -08 e Empire-A’Khan Z, uppf Maria Rasmusson, äg Frida Andersén) respektive Candy Girl (HANN sto, f -05, e Contendro I-Argentinus, uppf Peter Fries, äg Anna Nilsson). I ponnyklassen hoppas Amanda Berglund och Eastwoods U Idefix (NF, valack, kat D, f -07 e. Dart Light-Leed´s Boy RNF 16, uppf Britt Blomander, äg Ulrika Gillerfors Berglund) ta sista chansen att kvala till årets ponny-EM som går i Danmark i augusti.

För att undvika olyckor har tävlingsarrangören monterat säkerhetsbleck på hindren.
– Vi har köpt ett system med metallbleck så att man slipper rotationsolyckorna. Om ryttarna går i hindret rejält fälls hindret ihop, berättar tävlingsledaren Anna-Maria Yxklinten i en intervju med P4 Kristianstad.

Lyssna på hela radioklippet här

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden