Sverige
20 maj 2021 09:32

Övade prickskytte mot hästar – med golfbollar

PolisanmälanEn hästägare i Mackmyra hittade över 60 golfbollar i en hage när hon kom för att titta till hästarna på tisdagsmorgonen. Någon har stått på den närliggande golfklubben och slagit bollar mot beteshagen. "Det är livsfarligt", konstaterar en av delägarna i golfklubben, som beskriver en golfboll i full fart som en dödlig projektil.

Övade prickskytte mot hästar – med golfbollar
Någon övade prickskytte på hästar i en hage under natten. Bilderna är tagna i andra sammanhang. Foto: iStock

Hästarna hade spenderat sin första natt i hagen för i år, när Gunilla Hall kom dit för att titta till dem på tisdagsmorgonen. Hon möttes av skärrade hästar, och mängder av golfbollar. Hästarna verkade dock ha klarat sig utan allvarligare skador, skriver Arbetarbladet.

– Under tisdagen plockade vi bort 62 golfbollar från hagen. Det är inte någon som har spelat golf och råkat skjuta åt fel håll, utan det är uppenbart gjort med flit, säger Gunilla Hall till tidningen.

”Dödliga projektiler”

Under betessäsongen tidigare år har det hänt att någon enstaka golfboll hittats i hagen, då någon slagit bort en boll. Därför misstänker man nu att någon eller några har stått på den närliggande driving rangen och siktat mot hästarna.

– Det är livsfarligt. Om en häst blir träffad av en golfboll i huvudet kan den dö. Det är fruktansvärt att någon försöker skada hästarna., säger Ragnar Klingberg, som driver Mackmyra golf, till tidningen.
Han beskriver golfbollarna, som kan nå en hastighet av 150 kilometer i timmen, som dödliga projektiler.

Händelsen polisanmäldes, men utredningen lades ner direkt – man menar att det inte finns något vittne eller bevis på att ett brott har begåtts. Golfklubben ska nu sätta upp övervakningskameror för att förhindra liknande händelser.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden