Sportnytt
25 juni 2020 10:41

Över 3 000 inställda tävlingar hittills

CoronakrisenUnder tre dagar håller FEI styrelsemöte, där fokus ligger på coronapandemin och alla konsekvenser den för med sig för ridsporten. Den första dagen stod ekonomin på agendan - FEI har tvingats till stora besparingar - och en sammanställning över inställda tävlingar där terminen har reducerats till hälften.

Över 3 000 inställda tävlingar hittills
Den första dagen, av tre, är nu sammanfattad av FEI. Arkivbild: Roland Thunholm

Mötet, som hålls online, pågår den 23-25 juni och en sammanfattning från den första dagens diskussioner finns nu publicerad.

FEI-ordföranden Ingmar de Vos inledde mötet med att betona att styrelsen nu har ett stort ansvar under de närmaste dagarna, med många diskussioner och beslut som kommer att ha stor inverkan på sporten.

“Vår kollektiva roll är att göra det rätta, och försäkra att det är huvudet som tar beslut, inte hjärtat. I dessa nya tider finns det många olika intressen, men vi måste förbli enade bakom de beslut vi tar tillsammans, för idrotten som helhet och allas säkerhet.”

Stora förluster för FEI

Ekonomi och FEI:s finanser var ett av huvudämnena den första dagen. Efter coronapandemins utbrott har FEI fått ta fram en reviderad budget för 2020, med flera kostnadsbesparingar. Den nya budgeten förutspår en förlust på 8 229 000 CHF för 2020, drygt 81 miljoner svenska kronor. Ekonomichefen menar dock att detta inte ska hota FEI:s existens på kort sikt. Man fortsätter dock att titta på fler sätt att minska omkostnaderna.

Generalsekrereraren Sabina Ibanez berättade om vilka effekter pandemin hittills har haft på tävlingskalendern, där statistiken visar att fram till den 16 juni har totalt 3 352 tävlingar ställts in – det innebär cirka hälften av alla planerade tävlingar för 2020. Det förväntas dock bli en ännu högre siffra, med fler inställda tävlingar i framtiden.

Statistik

Under de följande dagarna av styrelsemötet kommer man att diskutera mästerskap och alla de följdeffekter som inställda tävlingar för med sig. Det förväntas också komma beslut om eventuella flyttar av mästerskap efter fredagens möte.

Läs hela sammanfattningen från den första dagen på FEI:s styrelsemöte

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden