Sportnytt
26 mars 2020 08:48

FEI tar fram arbetsgrupper för att hantera coronakaoset

CoronasmittanEfter att coronaviruset vänt upp och ner på mer eller mindre hela den internationella tävlingssäsongen 2020, jobbar nu FEI med att ta fram arbetsgrupper för varje disciplin. Grupperna ska se över tävlingsterminen och hjälpa förbundet med att ta fram lösningar.

FEI tar fram arbetsgrupper för att hantera coronakaoset
Det internationella ridsportförbundet, FEI, ska ta fram arbetsgrupper med fokus på sviterna av coronaviruset. Arkivbild: Roland Thunholm

I ett pressmeddelande skriver FEI att de nu kommer att sätta ihop arbetsgrupper för varje disciplin, för att utvärdera vad coronaviruset har haft för påverkan på den internationella tävlingsterminen. Mängder av tävlingar har redan ställts in, och fler lär följa.

Beslutet om att ta fram arbetsgrupper togs i ett telefonmöte under tisdagen, där FEI:s styrelse bestämde att grupperna ska finnas kvar tills vidare – det finns ingen tidsbestämning. Generalsekreteraren Sabrina Ibáñez, som är den som har det övergripande ansvaret för FEI:s tävlingskalender, kommer att leda samtliga arbetsgrupper. Även de vice generalsekreterarna samt ordföranden i det europeiska ridsportförbundet och arrangörernas ordförande kommer att finnas med i arbetsgrupperna. Utöver det ska fler personer från FEI, ryttarrepresentanter och varje disciplins ansvarige ingå.

Ska stötta FEI

Arbetsgruppernas uppgift blir att gå igenom tävlingsterminen och därefter ge FEI rekommendationer hur de ska hantera de olika tävlingarna som påverkats av coronaviruset.

FEI skriver att FEI-presidenten Ingmar de Vos kommer att hållas uppdaterad i gruppernas arbete, och kommer även att delta i möten när det är nödvändigt. I slutänden är det FEI:s styrelse som ska ta beslut om det som arbetsgrupperna lägger fram förslag om.

Efter att IOK, internationella olympiska kommittén, nyligen tagit beslut om att flytta fram OS i Tokyo till nästa år har FEI fått information om att IOK nu kommer att arbeta tillsammans med de internationella idrottsförbunden för att ta fram den bästa lösningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden