Nyheter
6 februari 2019 15:44

Övergiven häst togs omhand

DjurskyddEn häst gick i en liten hage utan vare sig mat eller vatten. Nu har länsstyrelsen i Västra Götaland tagit hand om hästen.

Övergiven häst togs omhand
Hästen gick ensam i en hage utan mat och vatten (bilden är tagen i ett annat sammanhang). Foto: Azalyia/Istock

Redan i början av december förra året fick länsstyrelsen en anmälan en häst som inte fick tillräcklig tillsyn och foder, skriver ATL.
Kvinnan uppgav att hon skulle flytta hästen, men inget hände och i mitten av januari fick länsstyrelsen en ny anmälan om att hästen for illa.
En inspektion visade att hästen fanns i en mycket liten hage med tillgång till ett båtskjul. Inget foder eller vatten fanns på platsen, och inte heller något strö.

Länsstyrelsen konstaterar att kvinnan har övergivit hästen som varken fått tillräckligt med foder och vatten eller tillsyn. I beslutet om att omhänderta hästen står också att det handlar om en äldre häst som hade behövt ett fullgott skydd för väder och vind samt fri tillgång till grovfoder för att hålla värmen, enligt ATL.
Vad som nu ska hända med hästen är inte klart.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden