Dressyr
7 februari 2018 15:37

Paradressyr med i SM-veckan

I år finns även ridsporten med när den populära – och TV-sända – SM-veckan äger rum i början av juli. Det är paradressyren som blir en av drygt 50 sporter.

Paradressyr med i SM-veckan
Louise Etzner Jakobsson vann SM-guld 2017. Årets Para-SM avgörs under den samlade SM-veckan tillsammans med 52 andra idrotter. Foto: Jenny Schwieler Staaf

 

SM-veckan, där ett antal seniormästerskap i mindre idrotter avgörs i samma stad och under samma vecka, arrangerades första gången 2009. Då var Malmö värd för sommardelen av mästerskapsveckan och elva idrotter fanns med på schemat.

Riksidrottförbundet är huvudarrangör tillsammans med specialidrottsförbunden och klubbar samt värdstaden. Redan från början har SVT haft full bevakning på mästerskapsveckan och sänt många timmars direktsänd idrott.

Veckan har ökat i omfattning för varje år, och 2018 finns även ridsporten representerad. Viarps Rid- och Körklubb arrangerar SM i paradressyr, något som förstås gläder deltagarna.

– Det är jättekul. Nu blir vi inkluderade och får mer uppmärksamhet. Det är härligt, säger ATG-stipendiaten Carolin Rutberg, pararyttare, grad III, till Svenska Ridsportförbundet.

En gång tidigare har ridsport funnits med på programmet, det var andra gången – 2010 när veckan återigen hölls i Malmö – som voltige fanns med som en av 14 idrotter.

Årets SM-vecka kommer att ha två värdstäder – Helsingborg och Landskrona och i dagsläget är 53 idrotter anmälda.

Läs mer om SM-veckan här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-