Dressyr
17 december 2022 09:15

Paradressyrens landslag klart

UttagnaVM-ryttarna från Herning utgör stommen i paradressyrens landslag 2023. Dessutom återkommer välkända pararyttaren Felicia Grimmenhag till landslaget.

Paradressyrens landslag klart
Mette Ubbesen är ny förbundskapten för paradressyren. Foto: Mira Nyberg Photography

Nya landslagsledaren i paradressyr, Mette Ubbesen, har nu tagit ut sitt första landslag, där spetsryttarna är Louise Etzner Jakobsson Grade IV och Lena Malmström Grade V.

I grupp A, landslagstruppen, finns Anita Johnsson Grade I, Sandra Karlsson Grade II, Felicia Grimmenhag Grade III, och Amalia Josbo, Malin Lindeman-Dolk samt Lotta Wallin Grade V.

Både landslagsledaren själv och staben som helhet siktar högt men Mette Ubbesen är försiktig med att sätta resultatmål i detta tidiga skede.

– Jag vill att vi ska vara topp tre när vi kommer till mästerskap och jag ser att det är möjligt också, men man får ta det lite i etapper, säger hon till Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Den internationella säsongsstarten gör Sverige på danska Blue Hors som arrangerar högklassig tävling i mitten på mars.

Se hela landslaget på Ridsportförbundets hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden