Dressyr
4 juni 2022 09:32

Paradressyrryttarna klara för SM-final

Paradressyr-SMLouise Etzner Jakobsson och Lena Malmström toppade inte helt oväntat sina respektive grader när paradressyrryttarna red sin första SM-omgång på fredagen. Men debuterande paradressyrryttaren Sigrid Bergåkra kom inte sist, som hon själv trodde att hon skulle göra.

Paradressyrryttarna klara för SM-final
Lena Malmström och Fabulous Fidelie leder i Grad 5 inför söndagens SM-final i paradressyr. Foto: Roland Thunholm

På fredagen red paradressyrryttarna sin första SM-omgång på Strömsholm. I Grad 4 var det inte helt oväntat Paralympics-medaljvinnande ekipaget Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike B.J. som tog ledningen inför omgång 2 tillika SM-finalen som äger rum på söndag. Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike B.J. red ihop 71,417 procent. På andra plats med 67,375 procent i Grad 4 hittar vi Malin Lindeman-Dolk med Bookmaker, som hon endast ridit tre gånger innan SM-start.

Lena Malmström med Fabulous Fidelie (34) (SWB) tog inte heller oväntat ledningen i Grad 5 på 71,550 procent. Tvåa i Grad 5 var Amalia Josbo och Lady Evelin på 66,085 procent medan Isabelle Fredholm och Ruviera red in på tredjeplatsen med 64,651 procent.

SM-debuterande paradressyrryttaren Sigrid Bergåkra red in som sexa på 62,636 procent med sin In the Woods (35) (SWB). Ny i paradressyrsammanhang är även tidigare hoppryttaren Emilia Dexhav som red ihop 60,233 procent i SM-debuten i Grad 5 med sin Fernando.

A74q0233
Sigrid Bergåkra och In the Woods. Foto: Roland Thunholm

Linnéa Gunneflo och Mystical Abbey tog ledningen i Grad 2 med 60,253 procent medan Carolin Rutberg och Miragé leder i Grad 3 med procenten 69,265 procent.

På söndagen går alltså finalerna i samtliga grader.

SM-regler paradressyr.
Start- och resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden