Hoppning
1 mars 2017 11:13

Paris är Erika Lickhammers nya drottning

Tre GP-placeringar på raken och med nationshoppningar som nytt mål. Rolf-Göran Bengtssons förra häst, SWB-stoet Paris, har blommat ut hos Erika Lickhammer och intagit positionen som stallets drottning.

Paris är Erika Lickhammers nya drottning
Det nya ekipaget stortrivs tillsammans. @alb_nual (instagram)

– Fantastiskt.
Så sammanfattar Hollandsbaserade Erika Lickhammer, 35, tävlingssejouren i Spanien med Paris (SWB, sto, f-07 e Armitage-Pentagon, uppf Elly Hansson, äg Camilla Andersson).

Erika är tillbaka med besked efter sin föräldraledighet och startade igång utomhussäsongen med tre veckor i Mijas. Med sig hade hon bland andra Paris, som hon tog över efter Rolf-Göran Bengtsson i vintras. Protokollet från Mijas visar flera placeringar i rankingpoängs-klasser, bland annat i två tvåstjärniga Grand Prix på 1,45 och i den avslutande trestjärniga GP:n på 1,50.
– Jag är inte förvånad egentligen eftersom jag vet hur bra hon är, men allt är fortfarande så nytt så det var långt över förväntan. Vi har verkligen hittat varandra och gillar varandra skarpt.

Vad är det som gör att ni har klickat så fort?
– Det är nog att jag tar Paris för den hon är och låter henne vara som hon vill. Hon har väldigt mycket kvalité och vilja, men är samtidigt känslig. Jag är hennes vän och hon diggar det – i gengäld vill hon inget annat än att hoppa felfritt.

Paris reds under 2016 av Rolf-Göran Bengtsson, men i november tog Erika över. Ägaren Camilla Andersson förklarade då för Ridsport att Paris behövde få komma ut och tävla mer. Nu har hon fått chansen att visa vad hon kan hos Erika.
– Hon är verkligen drottningen här och har seglat upp till platsen förstahäst. Hon behövde det samtidigt som jag behövde en förstahäst, säger Erika.

Hon berättar vidare har bra en bredd på hästar som kommer underifrån, men att det behövdes någon häst till de högre klasserna. Efter den fina säsongsstarten i Mijas väntar Arezzo och därefter hoppas Erika att det kan bli uppdrag i Nations Cup.
– När jag fick sådana här svar från henne är det klart man tänker ett steg längre. Målet är att vi ska ta oss in i lagsammanhang till sommaren


Bland de övriga hästarna som Erika hade med sig till Mijas var bland andra 11-åriga skimmeln Bonaire som också placerade sig i 1,45 och 8-åriga Jazou Van Het Nerenhof  som avslutade prima med andraplats i 1,40.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden