Sportnytt
13 januari 2020 20:15

Patrik Kittel hjälper branddrabbade hästar

HjälpinsatsPatrik Kittel och hans australienska fru Lyndal engagerar sig nu för att hjälpa branddrabbade hästar i Australien. ”Det behövs hur mycket som helst", säger Patrik Kittel.

Patrik Kittel hjälper branddrabbade hästar
Patrik Kittel var nyligen i Australien och upplevde hur hästar och hästägare drabbats av bränderna. Foto: iStock/Mickael Tannus

– Det var när vi var nere och hälsade på Lyndals föräldrar under jul- och nyårshelgerna som vi blev kontaktade av fälttävlansryttaren Andrew Hoy och hans fru, berättar Patrik Kittel.

Paret Hoy har startat en fond för att hjälpa hästar och hästfolk i de branddrabbade områdena.

– Det behövs veterinärhjälp, hjälp med anskaffning av foder, det behövs nya stall, ja, det är hur mycket som helst, konstaterar Patrik.

Fonden samlar in pengar och har fått stor uppmärksamhet.

– Det är många världsstjärnor som gått in som ambassadörer, familjen Fuchs, Michael Jung, Charlotte Dujardin, Marcus Ehning, Christian Ahlmann. Det är folk från alla discipliner och vi har fått en otrolig respons. Till och med FEI har engagerat sig.

– Vi tror och hoppas att vi gör nytta. Australiensarna och deras hästar behöver all den hjälp de kan få.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-