Dressyr
23 januari 2021 10:39

Patrik Kittel på pallen i världscupens GP

InternationelltPatrik Kittel och Delaunay OLD tog sig till prispallen när helgens världscupmeeting i Salzburg, Österrike, inleddes med Grand Prix på lördagens morgon.

Patrik Kittel på pallen i världscupens GP
Patrik Kittel och Delaunay OLD. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

De båda svenska världscupekipagen i Österrike, Patrik Kittel/Delaunay OLD (OLDBG val f 2006 e Dr Doolittle 45-Feinbrand, uppf Ulrich Brinkhus, äg Patrik Kittel och Carol U Andrew Oatley) och Antonia Ramel/Brother de Jeu, startade i den andra halvan i det 14 ekipage stora startfältet.

Då ledde Tysklands Dorothee Schneider/Faustus med 75,174 procent.

Brother de Jeu började starkt med ett travprogram som präglades av spänst och noggrannhet. Skritten var lite kort men galoppdelen jämn och rytmisk. Ekipaget gav ett elegant intryck och slutade på 73,5 procent vilket då räckte till en tredje plats.

Kraftfull avslutning

Delaunay OLD, ”Dude”, visade också ett fint travprogram med härlig schwung i slutorna. Galoppdelen var harmonisk och mjuk och den avslutande medellinjen med piaff och passage var kraftfull. Ekipaget slutade på 76,087 och tog därmed ledningen när tre ekipage återstod.

Tysklands Jessica von Bredow-Werndl visade att det inte är någon tillfällighet att hon ledde serien innan lördagens omgång i Salzburg. Tillsammans med TSF Dalera BB visade hon bland annat distinkta övergångar och en stark piaff. Trots att ett byte inte blev klockrent blev det 79,63 procent och återigen en ny ledare i klassen.

Isabell werth weihegold
Isabell Werth och Weihegold. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Titelförsvarande ekipaget Isabell Werth/Weihegold Old, Tyskland, gjorde inga misstag även om inledningen inte var så stark. Men detta hämtades snart upp genom bland annat en bra piaff och passage där stoet framförallt glänste i övergångarna och visade ett harmoniskt galoppprogram. Det blev 81.848 procent och en klar seger för ekipaget.

Kittel trea

Patrik Kittel slutade trea och Antonia Ramel sexa.

I morgon, söndag, rids küren.

Resultat
FEI:s samlingssida med kalender och aktuell ställning
21-24 januari Salzburg Arena Messezentrum, Österrike
Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden