Dressyr
6 november 2017 16:17

Patrik Kittel rider Deja på Friends

HemmaryttarePatrik Kittel är Sveriges högst rankade ryttare på världsrankningen och ska rida Saab Top 10 Dressage på Friends. Uppdraget går till OS-hästen Deja.

Patrik Kittel rider Deja på Friends
Patrik Kittel och Deja kommer än en gång till Friends. Foto: Mikael Persson/MiP Media

När Patrik Kittel kommer hem för att rida Saab Top 10 Dressage, som han själv arbetar hårt med, är det Deja (SWB, sto f -04 e Silvano-Don Schufro, uppf/äg Marie Harward) som följer med.
“Hon är i absolut toppform, det visade hon i helgen i Lyon. Det är hennes enorma vilja och söta look som gör henne så speciell” säger Patrik i ett pressmeddelande om hästen som gick så bra i senaste världscupen.

Med drygt tre veckor kvar till premiären av Saab Top 10 Dressage på Sweden International Horse Show är även världsettan Isabell Werth och stjärnskottet Therese Nilshagen klara för start. Kittel ligger just nu tia på världsrankningen med Delaunay, men det är alltså OS-hästen Deja som den svenska publiken får se live.

”Hon är lite som en prima ballerina, ju mer applåder hon får ju mer sträcker hon på sig och får lite ’jag älskar er alla’-attityd. Hon stortrivs inför den stora hemmapubliken i Friends Arena. Och dessutom så visade vi nu i Lyon att hon är i absolut toppform, vilket bådar gott inför Saab Top 10” säger Patrik Kittel.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden