Dressyr
30 oktober 2017 14:07

Therese Nilshagen klar för Saab Top 10

StjärnskottSvenska Therese Nilshagen är den andra ryttaren som är klar för Saab Top 10 Dressage i Friends Arena i december. Nu vässar hon formen tillsammans med Dante Weltino OLD inför framträdandet.

Therese Nilshagen klar för Saab Top 10
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD vid EM i Göteborg 2017. Arkivbild: Jenny Schwieler Staaf

Nya stortävlingen Saab Top 10 Dressage rids i Friends Arena 2-3 december. Tyska Isabell Werth har redan presenterats som en av deltagarna.

Nu har Sweden International Horse Show meddelat att det är svenska Therese Nilshagen som är klar som tävlingens andra ryttare tillsammans med Dante Weltino Old (OLD hingst f -07 e Danone-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls).
”Det är fantastiskt roligt! Det hörs ju till och med på namnet hur stor det här är”, berättar Therese Nilshagen i pressmeddelandet. ”Top 10 betyder väldigt tuff konkurrens men det ska bli jätteroligt att komma till Friends Arena”.

Efter ett fantastiskt år med bland annat ett lagbrons från EM i somras är Therese Nilshagen rankad som en av världens främsta dressyrryttare. Vid den senaste rankingen som sträcker sig fram till sista september ligger Therese på en elfte plats som näst bästa svensk. Patrik Kittel ligger på tionde plats.

Efter EM har Therese och Dante Weltino tagit det lugnt.
”Dante har fått vila upp sig och jag har passat på att ta lastbilskörkort. Men nu är vi i full gång med att vässa formen inför Saab Top 10”, säger Therese Nilshagen.

Källa: Sweden International Horse Show 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-