Dressyr
9 augusti 2021 16:43

Patrik Kittel tar över Helgstrands OS-häst

Ny ryttareOS blev en mardröm för Patrik Kittel som ser lite gladare ut i sadeln på nya stjärnhästen. Läs mer och se ett klipp med det nya ekipaget här.

Patrik Kittel tar över Helgstrands OS-häst
Patrik Kittel har all anledning att se glad ut. Foto: FEI/Liz Gregg

Blott 11-åriga Fiontini (DWB sto f-10 e Fassbinder-Romanov, uppf Hanne Lund och Henrik Hansen) spåddes tidigt en lovande karriär inom sporten och har hittills levt upp till förväntningarna. Som trippel världsmästare vid unghäst-VM i dressyr har det speciella stoet avancerat till den internationella toppsporten med besked. Förhoppningen när stoet köptes av Helgstrand Dressage och Stutteri Evo 2018 var att stoet skulle ingå i den spanska OS-truppen med Helgstrands ryttare Severo Jurado Lopez i sadeln.

Att satsa med en häst på den här nivån kräver stora resurser, något som Helgstrand Dressage inte saknar. I och med det målmedvetna bygget av Helgstrands hästimperium saknas dock tiden som krävs för att tävla och klättra internationellt. Andreas Helgstrand har därför valt att lämna över tyglarna på Fiontini till Sveriges superstjärna Patrik Kittel.

– Det råder inga tvivel om att Fiontini är den enda i sitt slag – en av de hästar som man sällan får chansen att rida. Det var också därför som jag själv tog över hennes efter Severo, som gjorde ett mycket bra jobb. Men jag måste vara ärlig med att jag just nu inte har möjlighet att delta i alla de tävlingar som krävs för att ha en häst på den här nivån. Därför har vi valt att överlåta den vidare utbildningen till Patrik Kittel, som vi redan har ett bra samarbete med, säger Andreas Helgstrand i ett pressmeddelande.

Har inte släppt OS

Han har dock inte gett upp drömmen om att rida OS ännu en gång.
– Covid-19 har gjort det möjligt för mig att lägga mer tid på träning, vilket blåste liv i drömmen om att starta i ett OS igen. Det blev dessvärre inte i år, men vi får se var vi står när OS i Paris närmar sig, fortsätter Andreas Helgstrand.

Han avslöjar också att han har för avsikt att debutera Grand Prix med Revolution innan året är slut, samtidigt som han förbereder Jovian för de svåra Grand Prix-rörelserna.

– Fiontini är utan tvivel en häst i världsklass med sina tre UVM-segrar, och jag känner mig ärad över att Andreas hyser sådan tilltro till mig. Jag har bara ridit henne en kort tid och lägger mycket tid på att lära känna henne. Vi behöver hitta varandra, och det är en längre process med en häst av den här kalibern. Jag hoppas på det bästa.

– Fiontini har allt som efterfrågas av toppsporten och nu tar vi bara en dag i taget och ser vad framtiden för med sig. En sak är säker, jag känner mig lyckligt lottad som får lov att rida henne, säger Patrik Kittel i samma pressmeddelande.

Här under kan du se ett klipp som Patrik Kittel delat på Instagram, där han rider Fiontini.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Patrik Kittel (@patrikkittel)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden