Dressyr
25 juni 2017 21:52

Paulinda plockade största prispotten

LiveArena och DressagePower Grand Prix Tour hade premiär i Everlöv med succé från start. Paulinda Friberg med Di Lapponia T plockade hem en prischeck på 25 000 kr för kvalsegern, totalt delade fyra placerade på 54000 kr och det här är bara början.

Paulinda plockade största prispotten
Paulinda Friberg och sin underbara Di Lapponia Ti deras signum, verkligt fin piaff, samt en härlig prispott utdelad av Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna.

Ambitiösa Everlövs RS med tävlingar på EMV:s anläggning har kanske den bäst fungerande tävlingsplatsen i södra Sverige. Bo Jönsson, ägare till EMV, har stadigt förbättrat tävlingsplatsen till en förstklassig anläggning med ljud som utomhus fungerar fint för kür. Det spelade självklart roll för Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna när de valde ut kvalplatser för den fina nya serien med det långa krångliga namnet LiveArena och DressagePower Grand Prix Tour, som rids i FEI Grand Prix Kür.

Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna är DressagePower, här med Malin Andersson som skötte livesändningen. 

I Everlöv så fungerar ljud från både musik och speaker, viktigt när klasser web-sänds direkt som den här. Hela 16 ekipage hade anmält sig till kür trots kort anmälningstid, det är dubbla antalet mot vad det brukar vara i Everlöv. Utan tvekan lockar konceptet med fina prispengar och en final i höst på Smedstad i Linköping med 100 000 kronor i pris till vinnaren. 

Flera ekipage, helt nya för kür, tog chansen att vara med. Det kan bli en spännande sommar och höst med de två kvalen i Jönköping och Strömsholm. 

Charlotte Haid-Bondergaard med Roberto des Frettes har vunnit kür i Everlöv många gånger. Hon gjorde ett försök och var första över 70 procent, det gav en fjärdeplats totalt. 

Roberto des Frettes.

När Paulinda Friberg och Di Lapponia T äntrade banan var det som en elegant uppenbarelse. De har ett så mäktigt och vackert kürprogram, med hög svårighetsgrad, att publiken blev helt till sig. Det vackra stoet kan piaffera på stället som få och 76,917 procent var inte för mycket på något sätt, en härlig ritt som gav seger.
– Jag är så himla glad, du ser själv hur nöjd hon är och hur bra hon mår, det känns härligt, berättade Paulinda Friberg.
Hon tog hem Grand Prix-klassen på lördagen och prispengarna under helgen kom väl till pass.
– Jag håller på att bygga om stallet hemma så nu blev det några nya fönster.

Di Lapponia T.

Minna Telde segrade i Everlöv 2016 med Isac i Lövsta Future Challenge, så han känner banan. Det hindrade inte att han blev rädd och skrämd före start. Minna Telde visade sin profesionalitet och fick Isac fokuserad på arbete igen. De genomförde sin ritt med bravur, 74,375 procent trots en del skyggande och lite feltramp.
– Nej, jag är inte nöjd, visst är jag glad att vi klarade genomföra det och att vi blev tvåa. Men jag vet att det finns minst en växel till som jag inte kan visa upp här och det är frustrerande, sa Minna Telde.
– Det finns så mycket mer i den här hästen, men jag har tålamod.

Isac (SWB f -05 e Hip hop-Master, uppf Per-Christer Bengtsson).

Den stora överaskningen, sett till resultatet, var den fenomenala fullträff som Emma Jönsson fick in med Tango. Kanske hon var taggad efter att ha vunnit lag-SM en stund tidigare tillsammans med sina Särö-kamrater. De red ihop 73,167 procent, personbästa och första gången i Grand Prix kür, även om U5-versionen är snarlik. 
– Jag har fått kürmusiken av Jennie Larsson och det är världens bästa, jag vill aldrig byta den för den passar Tango så bra, kommenterade en nöjd Emma som hade en mycket bra dag på jobbet.

Tango.

När det är så mycket som står på spel så blir det utan tvekan en del nerver i olag, på både hästar och ryttare. Marika Martinssons Salomon blev vettskrämd inne på banan och ryttaren valde att utgå. Stackars Frida Hallgren med fina Alive, trots start dagen innan så blev det en lapsus och Frida var på väg att vända upp och hälsa från fel håll. När hon upptäckte detta blev helt fel för henne och trots uppmuntran från huvudomaren Annette Fransén Iacobeaus så valde Frida att utgå. 

Resultat
Webb-sändning av kvalet (dra fram till tid 27:00 så börjar klassen)
Regler LiveArena och DressagePower Grand Prix Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden