Hoppning
12 mars 18:57

Peder Fredricson GP-vinnare i Herning

InternationelltIngen hann i fatt Peder Fredricson och H&M Crusader Ice när det reds Grand Prix över 1,50-hinder på det trestjärniga meetinget i danska Herning på lördagen. Det var svenskt även på andra framskjutna placeringar.

Peder Fredricson GP-vinnare i Herning
Peder Fredricson och H&M Crusader Ice på väg mot seger. Foto: Pernilla Hägg

Det var 40 ekipage som gjorde upp i GP-hoppningen sent på lördagens eftermiddag.

Tolv av dem var felfria i första rundan och Peder Fredricson med godkände hingsten H&M Crusader Ice (SWB hingst f 2011 e Cabachon-Corland, uppf Thina Stigsson, äg Grevlundagården I Vitaby AB och Half Horse AB) var en av sju som var felfria även i omhoppningen.

Det svenska ekipagets tid var en av de snabbaste i omhoppningen, och det vann med knappt en halv sekund tillgodo på tvåan, Tysklands Philip Rüping med Casallsonen Casallco.

Det blev svenskt även på tredje plats genom Rolf-Göran Bengtsson/Zuccero och på sjätte plats genom Jens Fredricson/Markan Cosmopolit. Den sistnämnde vann även fredagens 1,50-klass.

Segern gav en hästtransport samt drygt 75 000 kronor i prispengar.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden