Hoppning
14 september 2020 09:54

Peder Fredricson lagtvåa med Marcus Ehning

GCLGlobal Champions League of Netherlands blev en nervkittlande uppgörelse där Peder Fredricsons lag hade snabbaste totaltiden. Men ett nedslag av lagkamraten Marcus Ehning placerade "hemmalaget" Valkenswaard United på andraplatsen i söndagens femstjärniga GP-klass.

Peder Fredricson lagtvåa med Marcus Ehning
Peder Fredricson var snabbast av alla i andra rundan. Foto: FEI/Dean Mouhtaropoulos

Det blev en spännande upplösning när världsryttarna gjorde upp i söndagens lagtävling Global Champions League of the Netherlands, arrangerat av Jan Tops. Den femstjärniga klassen reds i två rundor över 1,55-hinder med lag om två ryttare, och tre svenska ryttare fanns med i startfältet.

Längsta strået drog Peder Fredricson som red Catch Me Not S i ”hemmalaget” Valkenswaard United tillsammans med Marcus Ehning som red Funky Fred. Den rutinerade duon red i mål som tvåa efter en riktig nagelbitare i två rundor, där Marcus Ehning hade ett nedslag i första rundan. I andra rundan gjorde bägge ryttarna rykande snabba ritter som slutligen placerade dem på pallen – 17 000 euro rikare. Slutresultatet blev 136,06 sekunder med 4 fel i protokollet.

Vinnarlaget var betydligt långsammare, totaltiden stannade på 142,59 sekunder, men Bart Bles och Simon Delestre hade bara nollrundor på sista raden.

Allra snabbast och i topp individuellt var Peder Fredricson som red i mål på 66,90 sekunder i andra rundan. Det var nära nog tre sekunder snabbare än Simon Delestre som red i mål på 69,30 sekunder.

Malin Baryard-Johnsson hade slagit sig ihop med Philipp Weishaupt som red Asathir i laget Berlin Eagles. Malin gjorde två fina nollrundor med H&M Indiana, men med ett nedslag av Weishaupt blev det en fjärdeplats med totaltiden 143,47 sekunder.

Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z hade bildat laget Scandinavian Vikings tillsammans med Christian Ahlmann som red Take A Chance On Me Z. Men det var inte vikingarnas dag och laget slutade långt ner i resultatlistan.

Resultatlista Global Champions League.

Individuella resultat GCL.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden