Sport
2 september 2016 20:12

Peder hyllas med vaktparad

Hyllningarna till hoppryttaren Peder Fredricson efter hans OS-silver i Rio verkar aldrig ta slut! Den 7 september rider han tillsammans med Livgardet genom Stockholm för att motta folkets hyllningar.

Peder hyllas med vaktparad
Två veckor har gått sedan den här bilden togs i Rio de Janeiro. Roland thunholm

Det är Livgardet som berättar om paraden i ett pressmeddelande. Peder Fredricson ska rida genom Stockholm med vaktparaden på onsdag för att hyllas för sina framgångar med All In i Brasilien. 

Avmarsch sker från Livgardets kavallerikasern på Lidingövägen vid half tolv. Därefter går vaktparaden utefter Lidingövägen-Sturegatan-Stureplan-Birger Jarlsgatan-Norrmalmstorg-Hamngatan-Kungsträdgårdsgatan-Strömgatan-Gustav Adolfs torg-Norrbro-Skeppsbron-Slottsbacken och slutligen Stockholms Slott, där vaktavlösningen sker med början 12.15.

Efter vaktavlösningen hyllas Peder Fredricson.

Det är tredje gången som personer som till häst gjort enastående insatser på tävlingsbanan hedras på det här sättet. Först ut var Jan-Olov Persson på kallblodstravaren Järvsöfaks, därefter var det OS-silvermedaljören i fälttävlan i olympiaden i London för fyra år sedan. Sara Algotsson Ostholt, som hedrades på samma sätt.

Arrangörer är Försvarsmakten/Livgardet, Svenska Ridsportförbundet och Föreningen för den Beridna Högvakten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden