Hoppning
1 december 2017 16:06

Peder kickade igång hoppfesten med seger

FavoritsegerDen internationella hoppningen har startat på Friends. Stjärnorna avlöste varandra på banan och en var vassast av dem alla: Peder Fredricson.

Peder kickade igång hoppfesten med seger
Peder Fredricson och Zaolubet hyllades med jubel och nationalsång. Arkivbild: Mikael Persson/MiP Media

En 1,40 välkomnande de internationella hoppryttarna på Sweden International Horse Show och det blev en Welocme Stakes som passade  hemmapubliken utmärkt: EM-hjälten i topp och svensk nationalsång.

Peder Fredricson levererade precis som vanligt och vann med Astrid Ohlins H&M Zaloubet (SWB, val, f 2007, e Maloubet de Pleville-Robin Z, uppf Ann-Sophie Persson & Hans Orest, äg Astrid Ohlin). Peder tog därmed täten i kampen om meetingpriset, som är en av helgens fyra segerbilar.

Sweden International Horse Show
Bertram Allen gillar Friends och blev trea i första klassen. Foto: Mikael Persson/MiP media
Sweden International Horse Show
Still going super strong. John Whitaker knep en inledande andraplats. Foto: Mikael Persson/MiP media

Sista man ut var en annan riktig publikfavorit i form av John Whitaker. Med Argento var han allra närmast att slå Peder, men var 10 hundradelar från vinnartiden. Biltjuven Bertram Allen, som på två år har hoppat hem sex bilar på Friends, blev trea It’s Me. Stephanie Holmén red Clarence, som senast hoppade på världscuptävlingen i Stuttgart med Peder Fredricson, och det blev en prima inledning på SIHS i form av en fjärdeplats.

Resultat

Sweden International Horse Show
Peder, Zaloubet och rejält mycket blågult. Foto: Mikael Persson/MiP media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden