Sport
23 augusti 2017 18:05

Seger direkt – Peder och All In leder EM

ńn en gång gjorde Peder Fredricson och H&M All In precis vad så många hoppades på – felfritt och upp i ledning på EM efter seger i den inledande klassen.

Seger direkt – Peder och All In leder EM
Foto: Roland Thunholm

Storfavoriten Peder Fredricson har visat var skåpet ska stå på EM – briljant hoppning och seger i första EM-klassen med H&M All In.

En strålande glad Peder berömmer All In, som känns ”bättre än någonsin”. Bra flyt, bra rytm, allt enligt plan.
– Ja, det här var en riktigt bra start, säger Peder och konstaterar att planen höll – även i den sista kombinationen som han framhåller som en svårighet.


Nöjd ledare några minuter efter bedriften.

Peder hade som målsättning att vara inom topp-10 i dag för att vara med i tätstriden och det lyckades han med med råge.
– Att vinna i dag var inte det viktigaste – det är en lång vecka som väntar och många klasser kvar. Det viktigaste är att All In hoppade så pass bra, säger Peder och understryker att han inte är nöjd än.

Nu väntar omladdning inför fortsättningen och för All In väntar en liten massage för att hålla musklerna fräscha.

Tysk tvåa
Stjärnekipaget kapade ledare Marcus Ehnings tid med 1,18 sekunder. Tyska Ehning blev tvåa med Pret A Tout och ligger, enligt omräkningsmodellen, 0,59 fel efter Peder när EM fortsätter.
– Jag hade en superrunda. Jag gjorde vad jag ville göra och är lycklig nog att ha en naturligt snabb häst, säger Ehning.

Luciana Diniz från Portugal med Fit For Fun 13 blev trea och såg just ut att ha väldigt kul.
– Mitt mål i dag var att vara topp-5 och det lyckades vi med. Jag kan inte vara annat än tacksam för en så bra start, säger ryttaren som är 0,67 fel efter Peder inför fortsättningen.

SWB-stoet Bianca (f 2006, e Balou du Rouet-Cardento, uppf Skattagård AB) med Steve Guerdat blev fyra i dag.

Douglas näst bäst
Felfria Douglas Lindelöw och Zacramento, som slog till med lagets första fullträff, blev nia i klassen och har 2,16 fel med sig.

Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa slutade på plats 38  och har 5,05 fel med sig. Henrik von Eckermann med Mary Lou landade på plats 64 och har med sig 9,19 fel. 

Lagresultatet är äntligen klart och Sverige ligger trea – läs mer här.
Indivduella resultat och ställning
Klassen bit för bit

Vad betyder resultatet?
Ryttaren med snabbast tid i dag, alltså Peder, får noll fel och därefter får ekipagen fel i en stigande skala enligt en speciell beräkningsmodell som de har med sig i fortsättningen.

Vad händer nu?
•I morgon hoppar ryttarna en 1,60-runda, som gäller både individuellt och för lagen. Fel i denna runda läggs till felen som ekipagen har med sig efter första dagen (noll för Peder). Resultatet räknas både individuellt och för laget.

• På fredag hoppas ännu en 1,60, som är indivduellt kval och lagfinal. Klassen är öppen för de tio bäst placerade lagen och de 50 bäst placerade individuella ryttarna efter tävlingsdag onsdagen och torsdagen.

Fel i rundan läggs till felen som ryttarna har med sig sedan tidigare. För lagen räknas de tre bästa resultaten i varje runda. Vid en eventuell omhoppning om medaljerna hoppar samtliga ryttare i laget.

• På söndag är det indivduell final över två 1,60-rundor. Runda A öppen för de 25 bästa individuella ekipagen efter tävlingsdag de tre tidigare tävlingsdagarna.

Runda B öppen för de 12 bästa individuella ekipagen efter de tre tidigare tävlingsdagarna samt söndagens runda A. Evenutella fel lägga till de fel ryttarna har med sig från veckans alla klasser.

Om ekipage, efter alla rundor, ligger på lika antal fel på någon av pallplasterna sker omhoppning om medaljerna.


Når de ända fram? På söndag vet vi. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden