Hoppning
11 mars 2021 13:27

”Peder och Henrik har kunnat förbereda sina hästar på bästa sätt”

GHS 2021Peder Fredricson och Henrik von Eckermann blir de hoppryttare som får försvara de svenska färgerna vid världscupfinalen i Göteborg i påsk. Efter en inställd säsong är det upp till förbundskaptenerna vilka ryttare som får rida finalen.

”Peder och Henrik har kunnat förbereda sina hästar på bästa sätt”
Peder Fredricson var trea i världscupfinalen i Göteborg 2019 - nu får han en ny chans. Foto: Roland Thunholm

Samtliga kval ställdes in på grund av coronapandemin under säsongen 2020/2021, vilket gjorde att kvalreglerna fick göras om. Länderna som deltar i den västeuropeiska ligan har istället tilldelats finalplatser baserat på dels förra årets världscuprankning, och dels antalet arrangörsplatser. Sverige har fått två platser – en på grund av att Gothenburg Horse Show är världscuparrangör, och en som hemmanation under finalen.

Därefter har det varit upp till förbundskapten Henrik Ankarcrona att bestämma vilka ryttare som får platserna. Inte helt oväntat blir det Peder Fredricson och Henrik von Eckermann som startar.

– Peder och Henrik är de två ryttare som tack vare sin höga placering på världsrankningen har kunnat förbereda sina hästar på bästa sätt och som tävlat mest frekvent på hög nivå den senaste tiden. Det gäller verkligen att ha hästarna i form för att kunna prestera på den nivån som en världscupfinal innebär, säger kapten Ankarcrona i ett pressmeddelande från arrangören.

Höga förväntningar

Peder Fredricson var trea när finalen reds i Göteborg 2019, och Henrik von Eckermann har två tredjeplatser från 2017 och 2018.

– Det här senaste året har inneburit extraordinära omständigheter med många inställda tävlingar. Men det är två ryttare med enormt mycket erfarenhet, så det är klart att vi sätter ribban högt, säger Henrik Ankarcrona om förväntningarna inför årets final.

Startfältet i hoppning är ännu inte helt fullständigt, men flera toppryttare är klara för finalen – bland andra regerande världscupmästaren Steve Guerdat och Tysklands Marcus Ehning, Daniel Deusser och Christian Ahlmann. Franske Kevin Staut och Irlands Denis Lynch hör också till dem som tackat ja.

Gothenburg Horse Show rids i Scandinavium den 31 mars – 4 april. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden