Hoppning
23 juni 2019 10:38

Peders lag tappar ledningen – London Knights upp i topp

Global ChampionsEfter helgens omgångar av Global Champions i Portugal blir det ett tapp för Peder Fredricson i ställningarna. Hans lag Shanghai Swans tappar ledningen i GCL, och i GCT tappar han några placeringar.

Peders lag tappar ledningen – London Knights upp i topp
Martin Fuchs i storform vann såväl GCL som GCT i Cascais. Nu petar hans lag London Knights ned Peder Fredricsons lag Shanghai Swans till andraplatsen i GCL. Foto: Stefano Grasso

Denna vecka har nionde omgången av Global Champions League och Global Champions Tour ridits i portugisiska Cascais, Estoril. Efter förra veckans dundersuccé i Stockholm för svensk del med blågula ryttare med i toppben i båda serierna, fanns inga svenska ryttare fanns med i startfältet denna gång.

I Global Champions League tog London Knights hem segern före Valkenswaard United och Paris Panthers. I London Knights red Ben Maher och Martin Fuchs, och det var det enda laget som nollade rakt igenom i båda rundorna. Peder Fredricsons lag Shanghai Swans som legat i stadig ledning under säsongen drog på sig 18 fel. I laget red Pius Schwizer och Kim Emmen, och laget slutade denna gång på tolfte plats av sexton lag.

Equestrian fans watching the competition ph.Stefano Grasso/LGCT CASCAIS/ESTORIL 2019
Vackra tävlingar i Cascais, Estoril, Portugal. Foto: Stefano Grasso

Berlin Eagles, som Malin Baryard Johnsson ingår i, kom på tionde plats med Christian Kukuk och Emil Hallundbaek i laget. I totalställningen ligger Berlin Eagles på sjunde plats. I Evelina Toveks lag Scandinavian Vikings red Geir Gulliksen och Christian Ahlmann denna gång och de tog hand om elfteplatsen. I totalen ligger Scandinavian Vikings på elfte plats. London Knights går upp i ledning i ligan efter helgens seger, och Shanghai Swans får maka på sig till andra plats.

Ben Maher on Explosion W ph.Stefano Grasso/LGCT BEN MAHER EXPLOSION W CLASS 06: CASCAIS/ESTORIL 2019 CSI5* 1.60 M CASCAIS/ESTORIL 2019
Ben Maher kom tvåa i GCL och är nu kvalad till ligans Super Grand Prix i Prag. Foto: Stefano Grasso

Ben Maher kvalad till Prag

I den femstjärniga Grand Prix-klassen över 1,60-hinder blev det Martin Fuchs, Schweiz, och Chaplin som tog hand om segern. Martin Fuchs var i storform i Cascais och överst på pallen både i GCL och GCT, vilket han även gjorde vid tävlingarna i Madrid. Eftersom han redan är kvalificerad till den Super Grand Prix som rids i Prag, som Peder Fredricson kvalificerade sig till vid segern i Stockholm förra veckan, blir det tvåan i klassen som får Prag-biljetten. På andra plats placerade sig Ben Maher, Storbritannien, på Explosion W, som tillsammans med Martin Fuchs ingick i London Knights och alltså hade en storkväll även han.

Mark McAuley on Utchan de Belheme ph.Stefano Grasso/LGCT MARK MCAULEY UTCHAN DE BELHEME CLASS 01: CASCAIS/ESTORIL 2019 CSI5* 1.45 M CASCAIS/ESTORIL 2019
Mark McAuley och Utchan de Belheme stod för den svenska anknytningen i startfältet. Foto: Stefano Grasso

Lite svensk anknytning fanns det bland de placerade. På tionde plats kom Irlands Mark McAuleyUtchan de Belheme. Mark McAuley är som gift med den tidigare svenska landslagsryttaren Charlotte McAuley (tidigare Mordasini), och Utchan de Belheme ägs av Charlotte. Mark och Utchan de Belheme vann även torsdagens 1,45-hoppning i Cascais.

Pieter Devos on Claire Z ph.Stefano Grasso/LGCT PIETER DEVOS CLAIRE Z CLASS 06: CASCAIS/ESTORIL 2019 CSI5* 1.60 M CASCAIS/ESTORIL 2019
Pieter Devos går nu upp i ledning i GCT. Foto: Stefano Grasso

Pieter Devos upp i ledning

Daniel Deusser tappar nu sin ledning i touren och hamnar på en andra plats. Istället kliver Pieter Devos, Belgien upp i ledning efter att ha tagit en niondeplats i Grand Prix-klassen. Ben Maher avancerar efter andraplatsen i Cascais upp till tredjeplatsen. Peder Fredricson tappar sin tredjeplats och ligger efter nio omgångar på en femte plats i touren.

Nästa omgång av Global Champions rids i Monaco 27-29 juni.

Resultat GCL Cascais, Estoril
Ställning Global Champions League
Resultat GCT Cascais, Estoril
Ställning Global Champions Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden