Sport
23 augusti 2017 11:12

Personbästa för Felicia Grimmenhag i küren

Mästerskapsdebuten blev klart godkänd för Felicia Grimmenhag och Tarot E. Tillsammans avslutade de sitt EM med att ta personbästa och en femteplats i küren.

Personbästa för Felicia Grimmenhag i küren
Felica Grimmenhag och Tarot E. Arkivbild: Jenny Schwieler Staaf

Under onsdagen gör pararyttarna upp om mästerskapsmedaljerna i kür. Från måndagens individuella mästerskap gick de åtta främsta ryttarna i varje grad vidare till küren, och alla svenskar klarade den bedriften.

Ekipaget gör en pampig inridning till tonerna av Coldplay.

Dagens startade med grad 3 vilket betydde att Felicia Grimmenhag och Tarot E (SWB val f-03 e Rubinrot-Allegretto, uppf Kicki Månsson) gick ut som första svenska ekipage. Det var ett harmoniskt och samspelt par som till tonerna av Coldplay tog sig an banan. Bakdelsvändningarna, som är ekipagets svaghet har Felicia tagit bort ur programmet och istället fokuserat på de saker som de är bra på.

Felicia var strålande glad efter ritten och log med hela ansiktet när hon insåg att hon med råge slagit sitt personbästa. Slutresultatet blev 72,407 procent – en bra bit över de 70,211 som var hennes tidigare personbästa i kür.
– Det är långt över förväntan, berättar Felicia efter ritten, vars mål var att rida på 70 procent.

Speciellt nöjd var hon med hästen.
– Tarot var med mig idag och han levererade, känslan var jättefin, han var avslappnad och vi hade kontakt redan från början, förklarar Felicia.


En nöjd Felicia klappar om Tarot efter ritten.

Nu är EM över för Felicias del. Tarot ska få en lång semester – inga fler tävlingar är inplanerade just nu. Framtidsmålet är EM om två år och att få rida Paralympics. EM-dagarna summerar Felicia med nervositet, spänning, glädje, förväntan och trötthet. Och tillsammans med detta känner hon sig väldigt nöjd över resultatet.
– Det har varit lite av en berg- och dalbana av känslor. Det var väldigt nervöst att komma in på en sådan här arena när man aldrig varit på ett mästerskap, och när det är hemmaplan är det klart man känner press, säger Felicia, som kände att allt eftersom dagarna gick kunde hon slappna av mer och mer, vilket även gav lugnande effekt på Tarot.
– Jag är supernöjd med våra resultat även om jag inte tagit någon medalj – våra placeringar är en prestation i sig efter bara sju månader tillsammans, säger Felicia till Ridsport.

Suzanna Hext och Abira tog under onsdagen sitt tredje EM-guld på tre dagar.

Procenten räckte till en placering. Felicia och Tarot kom femma i klassen viket gav cirka 4 000 kronor i prispengar. Segrade gjorde Suzanna Hext, Storbritannien, som tillsammans med Abira tog totalt tre guld under EM i Göteborg.

Resultat EM Paradressyr kür grad 3

Guld: Suzanna Hext, Storbritannien – Abira, 76,407%
Silver: Steffen Zeibig, Tyskland – Feel Good, 76,176%
Brons: Tobias Thorning Joergensen, Bruunholms Caribian, 76,127%

Fullständigt resultat

Samtliga foton: Jenny Schwieler Staaf

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden