Hoppning
4 december 2022 10:10

Petronella Andersson placerad i femstjärnig Grand Prix

InternationelltDet blev svenskt på fjärdeplatsen när det hoppades femstjärnig Grand Prix på världscupmeetinget i spanska La Coruña på lördagens kväll.

Petronella Andersson placerad i femstjärnig Grand Prix
Petronella Andersson. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var Petronella Andersson och Claptonn Mouche (SF val f 2012 e Conrad-Elan de la Cour, uppf G Mouce, äg Stephex Stables) som tog en fjärde plats i det 41 ekipage stora startfältet.

Den femstjärniga Grand Prix-klassen reds över 1,55-hinder och Claptonn Mouche tillhörde de åtta hästar som var felfria i första rundan. Även i omhoppningen blev det felfritt för det svenska ekipaget, som dock var långsammast av de fyra dubbelnollorna.

Tysklands Philipp Weishaupt vann tillsammans med Coby på en tid som var ungefär fem och en halv sekunder snabbare än Petronella Anderssons.

Fjärdeplaceringen gav runt 240 000 kronor i prispengar.

Petronella Andersson hoppar även söndagens världscupkval i Spanien, men då tillsammans med Castres van de Begijnakker Z.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden