Ponny
28 december 2017 19:31

Philip Svitzer åtta efter två rundor i FEI:s ponnyfinal

HoppningPhilip Svitzer och Zabrino ligger åtta inför avgörande i finalen i FEI Pony Jumping Trophy 2017 som rids i belgiska Mechelen i samband med världscuptävlingarna den här veckan.

Philip Svitzer åtta efter två rundor i FEI:s ponnyfinal
Philip Svitzer är en av de svenska ryttarna som tävlar i Mechelen den här veckan och han nosar på en pallplats i ponnyernas final efter första rundan. Foto: Mikael Persson

Philip Svitzer och Zabrino (KWPN val f 2004 e Perion, äg Lena Svitzer) slutade fyra i första finalrundan över 1,30-hinder på onsdagen. Det la också ekipaget på en fjärde plats totalt inför andra rundan.

Andra rundan över 1,35-hinder reds på torsdagskvällen och där blev det svenska ekipaget elva med åtta fel. Det innebär en åttonde plats totalt inför lördagens avgörande.

Totalt startar 16 ekipage finalen efter att ha kvalat på tävlingar. Det är andra gången en sådan här final ordnas.

Ytterligare en svensk, Ingemar Hammarström, rider finalen. Han låg sist efter första rundan men klättrade till en 13:e plats efter att ha blivit nia i torsdagens runda. Belgiens Thibeau Spots leder.

Resultat, sammanställning

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden