Ponny
6 december 2015 17:42

Philip totalsegrare i Baltic Cup

Ņrets Baltic Cup-serie har nått sitt slut och de små svenska ekipagen briljerade återigen. Ida Selin vann GP-klassen och tog det totala silvret, medan Philip Svitzer bärgade totalsegern genom sin femteplats.

Philip totalsegrare i Baltic Cup
Philip Svitzer och hans bästa vän är vinnare av Baltic Cup 2015.

När Nordens främsta ponnyryttare drabbade samman i finalen av Baltic Cup i danska Vilhemsborg var det de minsta svenskarna som lyckades allra bäst.
Segervana Philip Svitzer, Flyinge RF, och Oliver (valack, f -98, e Stegstedgårds Mc Kenzie) satte punkt för fyra framgångsrika år genom att vinna Baltic Cup för kategori B. Hans femteplats i Grand Prix (100 cm) efter ett nedslag i omhoppningen räckte för att bärga segern.
– Jag låg ju i ledning innan finalen, men visste att någon kunde gå om så det var lite nervöst. Nu blev det ett fantastiskt slut för oss, säger Philip till Ridsport på väg hem från Danmark.
17-åriga Oliver har tagit bröderna Svitzer till rader av segrar och en hel hög SM-medaljer av olika valörer. Han har varit sju år i familjen och även om Philip inte får tävla B-ponny nästa år ska den lilla guldklimpen inte säljas.
– Han kommer aldrig att säljas. Han har gjort så mycket för mig och min bror. Oliver är min bästa vän, säger Philip.

Högst upp på Grand Prix-klassens prispall stod Billdals RK:s Ida Selin med Tullohea Minnie (sto, f -05, okänd härstamning). Två felfria varv och mer än tre sekunders marginal till tvåan gav klass-seger och en total Baltic Cup-andraplats.
– Jag fattade det inte först och blev lite chockad. Jag har aldrig vunnit en Grand Prix förut, så det är väldigt kul, säger Ida.
Ekipaget tog nyligen SM-silver i Sundsvall och vann gårdagens medelsvår B.
– Jag hade nog inte trott att det skulle gå så här bra hela helgen, säger Ida som rankar fullträffen idag som sin största seger hittills.

Det blev även en svensk Grand Prix-placering bland de största ponnyerna. Cora Hirn och Munsboro Mourinho red in på femte plats i 1,30-klassen med ett nedslag i grundomgången. I Grand Prix 1,20 för kategori 2 var Michelle Cranning Hillgren med Woodfield Night Light den enda svenska ryttaren och blev nia på tolv fel.

Filippa Schmidt Christiansen tog sista placeringen i childrens Grand Prix 1,20-1,25 som sexa på fyra fel med Zatine. I kategori 2-ponnyernas 100 cm-klass segrade Julia Hallberg med Coolkill Seamus.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden