Sport
22 augusti 2017 14:30

Philippaerts borta från EM

(UPPDATERAD 19.30) Olivier Philippaerts ramlade olyckligt av sin EM-häst Legend of Love i morse. Med mindre än ett dygn kvar till mästerskapets start har den belgiska ryttaren tvingats stryka sig.

Philippaerts borta från EM
Olivier Philippaerts kommer inte till start på EM. Mikael Persson/MiP Media

Uppdatering 19.30 Enligt information från arrangören ska Olivier ha fått axeln ur led när han försökte hålla i sin häst efter fallet.
Belgiens chef d’equipe, Peter Weinberg, berättar mer i pressmeddelandet: ”Detta har hänt Olivier förut, men den här gången var det mycket mer smärtsamt. Han frågade om han kunde åka hem för att träffa en specialist, och vi vill naturligtvis inte behålla honom här när han har ont. Planen är att han ska träffa en specialist i morgon i Belgien. Det var en oturlig olycka, men olyckor inträffar”.

14.00 I morgon går startskottet för hoppryttarna på EM. För den belgiska lagryttaren Olivier Philippaerts, 24, blir det dock inget mästerskap. I morse ramlade han av Legend of Love på träningen och skadade axeln så pass att han måste stryka sig.

Enligt uppgifter till Ridsport föll Philippaerts av sin häst då hon vägrade hoppa över vattenhindret. Hästen sprang efter fallet lös på banan ett flertal varv innan den kunde fångas in.

Franska Metro rapporterar om skadan. ”I samråd med ryttare, lagledare Peter Weinberg och det medicinska teamet har det bestämts att ta bort Olivier från laget” står det i det uttalande från som Metro citerar.

Reserven Jérôme Guéry, som är på plats i Göteborg, hoppar in i laget med Grand Cru van de Rozenberg.

I övrigt börjar det dra ihop sig till start för EM-hoppekipagen. Samtliga hästar har nu fått grönt ljus, även Michael Whitakers Viking som kollades på nytt i morse efter frågetecken vid gårdagens vetcheck.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden