Dressyr
10 maj 2019 18:58

Placeringar och vinster till de svenska ryttarna i Norge

SegrarNorway Open i Kristiansand fortsätter på prima vis för den svenska truppen. I dag har det blivit ytterligare segrar och placeringar.

Placeringar och vinster till de svenska ryttarna i Norge
Emelina Sjöblom med Vanity Fair och Louise Etzner Jakobsson med Zernard är två av ekipagen som plockade rosetter i Norge. Arkivbilder: Privat och Roland Thunholm

Gårdagens svenska dressyrtrippel på de internationella tävlingarna i Kristiansand följdes upp under fredagen med nya framgångar. I paradressyrens lagprogram blev det mycket svenskt. I grad IV tog Louise Etzner Jakobsson och Zernard en solklar seger med 72,667 procent. Linnea Gunneflo och  Dinahs Duffy toppade grad II med 65,106 procent.  Med 69,706 vann Carolin Rutberg och Mirage grad III, som i dag hade blott två ekipage till start.

Även i trestjärniga Grand Prix Special var det bara två ekipage till start och där var Charlotte Haid Bondergaard med Dixiland bäst på 66,191 procent, före Mohd Qabil Ambak Dato’ Mahamad Fathil på hingsten Delatio som Patrik Kittel framgångsrikt red under försäljningsperioden.

I juniorernas lagprogram var Nina Jenemark och Belisko bästa svenska ekipage på tredje plats med sina 67,727 procent. Bland ponnyerna var Emelina Sjöblom och Vanity Fair främsta svenskar som fyra på 68,714 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden