Blogg
21 april 2015 16:39

Plötsligt händer det!

Det går fort nu. Våren har kommit till Skåne, på riktigt. Solen skiner och det är uppåt 20 grader på dagarna här nere i Malmö. Hur härligt som helst, men nog om väder och vind.

För vet ni vad? För cirka en vecka sedan skrev jag mina två tentor, så nu har jag officiellt kommit igenom 50 procent av veterinärprogrammet. Jag är alltså 50 procent veterinär!!!

När tentorna var skrivna så hade jag sådan otrolig glädjekänsla i kroppen…att jag är halvvägs till mitt mål, ja det känns faktiskt ganska stort.

Det är klart att jag fortfarande har en låång väg att gå, men samtidigt så kan jag knappt förstå att jag redan kommit halvvägs! Jag, halvvägs till veterinär? Ibland blir jag rädd. Rädd för det stora ansvar som veterinäryrket kommer med. Kommer jag att klara av det, blir jag bra nog, kommer jag att kunna omvandla all teori som jag hittills har lärt mig i praktiken?

Jag hoppas och tror det. Men funderingarna inför framtiden är många. Som man så fint säger på engelska: ”everything will be alright, in the end”.
Jag har ju knappt ens börjat på dem riktiga kliniska kurserna. De kommer i fyran och femman. Där vet jag att vi får det ”i händerna”. Oj vad jag ser fram emot det!

Vad händer nu då? Härnäst står mitt bachelor-projekt på schemat. Eller som det på svenska heter: kandidatuppsats. Det är ett större projekt som jag tillsammans men min klasskompis Annica ska skriva under de kommande sju veckorna. Idag träffades och påbörjade litteratursökningen. Vi har för bachelorn valt ett ämne som relaterar sig främst till smådjur. Vi kommer att skriva om diabetes hos hund. Frågeställningen är inte helt färdig ännu, den jobbar vi på just nu. Lovar att berätta för er när det är färdigt. Det kommer väl bli ett ”litet arbete” på sisådär 40 sidor akademisk engelska. En liten utmaning, men det ska gå det med. Känns i alla fall väldigt skönt att byta den vanliga ”föreläsningsundervisningen” + tentaskrivning mot att skriva ett arbete för ett tag framöver. Omväxling förnöjer som man brukar säga!

Hörs snart igen!

/Nathalie

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden