Hoppning
19 november 2020 10:42
Ridsportplus

Point Break 1374 såld till Ben Maher

FörsäljningBruksprovsvinnaren från 2018, Point Break 1374, har inte satt många hovar fel under sin karriär. Tillsammans med Anders Lagergréen har han hållit sig väl framme sedan 3-årstestet, men nu har hingsten flyttat till toppryttaren Ben Maher. "Det är en horse of a lifetime", konstaterar Anders Lagergréen.

Point Break 1374 såld till Ben Maher
Point Break 1374, riden av Anders Lagergreen, har flyttat till en av världens bästa ryttare. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  I början av året nämnde Anders Lagergréen att Point Break 1374 (hingst -14, e Action Breaker-Balou du Rouet, uppf/äg Nya Äppelvikens ridskola AB) inte var till salu. Men nyligen lämnade hemmauppfödningen Äppelvikens ridskola.

  – Det var inte tanken att sälja, men sedan så ändrade vi oss uppenbarligen. Det som var avgörande var att det var till en ryttare på den nivån och av den kalibern. Det känns fantastiskt kul, det har varit en underbart rolig resa med den här hästen – han har levererat på alla plan, i allt han har gjort, berättar Anders Lagergréen.

  Bruksprovsvinnare och placerad på UVM

  Som 3-åring belönades Point Break med 10-10 för sin hoppning på 3-årstestet, och blev sedan bruksprovsvinnare året efter. Som 5-åring var han under 2019 placerad både i Falsterbo och på unghäst-VM.
  – Han har inte tagit ett felsteg i år heller, på de få tävlingar som varit, kommenterar Lagergréen.

  För en tid sedan fick brittiske toppryttaren Ben Maher upp ögonen för hingsten.
  – Han tyckte att det var en fantastiskt fin häst. Det känns väldigt roligt för oss att han kommer till en av världens absolut bästa ryttare och får alla chanser i sporten.

  Blir kvar som hingst

  Även om inte Point Break nu är såld som avelshingst i första hand, är tanken att han ska bli kvar som hingst.
  – Det är absolut planen, även om han är köpt för en satsning mot toppsporten.

  Point Break verkade i aveln under 2020, då coronan satte stopp för många tävlingar.
  – Han har fått ett 50-tal ston under året, vi hade kanske hoppats på lite fler. Vi har själva tre avkommor från hans första årskull, som ser jättefina ut. Vi har även ett litet antal frysta doser kvar efter honom, så det känns också roligt, berättar Anders Lagergréen.

  Hur känns det att ha lämnat ifrån sig en sådan här häst, är det tomt i stallet nu?
  – Det är en ”horse of a lifetime”, så är det, så det är ju dubbla känslor. Men samtidigt är jag bara tacksam att vi har fött upp, fått jobba med och tävla en häst av den kalibern. Det bär vi med oss och det ska bli väldigt roligt att få följa honom vidare i karriären.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden