Ponny
15 juli 2015 20:19

Ponny-SM i dressyr invigt

Det samlades runt 500 personer på läktarvallen hos Gävle Ponnyklubb när årets ponny-SM i dressyr och ungponnyfinaler invigdes på onsdagskvällen.

Ponny-SM i dressyr invigt
Tävlingsdeltagarna i SM-tröjor medverkade givetvis när årets SM invigdes.

Med tävlingsklädda fanbärare från Gävle Ponnyklubb tågade måsterskapets 130 ryttare, landskapsvis från norr till söder, in på banan till tonerna av kavallerimusik från hemvärnets musikkårer från Gävle och Uppsala.

Invigningen förrättades av kultur- och fritidsnämndens vice ordförande Lena Åhlander och länsrådet Veronika Lauritzén, som kom i vagn bakom frieserhäste Ids, körd av Sigrid Bergåkra, och Alva Brodin från fritidsgården Helges sjöng nationalsången.

Under SM och ungponnyfinalerna kommer 19 landskap att representeras. Ryttarna ska tävla om 15 SM-medaljer och sex segrar i ungponnyfinalerna. Tävlingarna startar på torsdag och pågår till söndag.

Text Rosalie Sjöberg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden