Dressyr, Ponny
3 oktober 2022 12:18

Ponnyallsvenskans grundserie avklarad – nu väntar lag-SM

Lag-SMI helgen reds den tredje och sista omgången av ponnyallsvenskan i samtliga fem zoner - tio lag är nu klara för lag-SM i dressyr i Laholm första veckan i november.

Ponnyallsvenskans grundserie avklarad – nu väntar lag-SM
Så här såg det ut på lag-SM på Strömsholm 2021 - snart vankas ett nytt mästerskap. Foto: Roland Thunholm

I zon Väst och zon Syd var det inget snack om saken – här tog Särö Ryttarförening och Föreningen Lindelunda Sportryttare hand om segern i samtliga tre omgångar. Detsamma gällde tvåorna, där Spekeröds Ridklubb och Willands Ryttarförening parkerade sig i alla omgångar och nu är klara för final.

Resultat omgång III zon Väst
Resultat omgång III zon Syd

I zon Central red Djursholms Ridklubb hem segern i den första och tredje omgången, och efter andraplatsen i omgång II tog de regerande svenska mästarna från 2021 även hem zonsegern och ännu en biljett till lag-SM. De får sällskap av Täby Ryttarsällskap.

Resultat omgång III zon Central

I zon Nord avgjordes det på decimalerna när det andra finallaget skulle vaskas fram. Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb fick ihop tolv poäng efter seger i första och andra omgången, men där bakom var det jämnt. Säterbygdens Ridklubb, som vann den sista omgången i helgen, slutade på totalt nio poäng – det gjorde även Sällskapet Segersta Sportryttare som placerat sig som tvåa i samtliga tre omgångar.

Reglerna säger att ”om två eller fler lag slutar på samma poängsumma efter omgång 3, placeras det lag före vars tredje bästa ryttare har det högsta resultatet i omgång 3”, vilket gjorde att finalbiljetten gick till Säterbygden.

Resultat omgång III zon Nord

Zon Mitt fick olika vinnare i alla tre omgångarna. Det blev till slut Knöppelåsens Ryttarsällskap, som inte varit sämre än trea denna säsong, som kammade hem flest poäng och en zonseger. Örebro Ryttarteam vann den sista omgången och fick därmed ihop tillräckligt med poäng för att komma tvåa i zon Mitt – nu väntar lag-SM hos Laholms Ryttarförening vecka 44.

Resultat omgång III zon Mitt 

Regler ponnyallsvenskan dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden