Körning
8 september 2016 15:00

Ponnyekipagen igång på SM

SM i sportkörning är i full gång och idag, torsdag, har det handlat mycket om ponnyekipage. Klassen för enbet, ponny är rena getingboet. Kuskarna kör som de aldrig gjort förut och det är tätt, tätt mellan fem kuskar i topp. Allra överst har dock superduktiga Linnea Kristiansen skapat ett litet avstånd till övriga efter en dressyrkörning på utmärkta 45,55.

Jagar gör Emma Gustavsson, Johanna Nilsson, Anna Racking, Susanne Ankermark och Helen Norrback. Samtliga kapabla att få till en riktigt bra maraton på lördag.

I klassen för ponny par har Ewa Nowen kopplat greppet dirket med sina russar, 50,26 i dressyr. Ruritnerade Ewa Kolmnodin Weijmar är tvåa och vill säkert bärga hem ännu ett SM-tecken till Gotland. Här kan det bli extra tuffa uppgörelser.

I klassen för kuskar med funktionsnedsättning har har Christina Aronsson med Dalsgårds Emilia och Rabalder lagt sig på topp före Micaela Holmberg med fina Pabolina.

Fyra ponnyfyrspann är i Göteborg för SM och de väcker uppmärksamhet vart de drar fram. Bilåkande göteborgare släpper fram dem i centrala stan utan protester, härligt att se.

Leder den klassen gör Johanna Carlberg före Anton Lundström.

I morgon fredag är det de stora hästarnas tur att gå dressyr, inte minst de tre stora fyrspannen. Sedan väntar maraton på lördag, igenom ett supervarmt Göteborg där det finns publik precis överallt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden